Jak smazat účet na Facebooku

Jsou dva kroky jak se můžete zbavit účtu na Facebooku. Jeden je deaktivace, kterou zamezíte uživatel k přístupu na Váš profil, ale data však na Facebooku zůstávají. Druhou možností je účet smazat, ale to není zase tak jednoduché. Protože Facebook má na uživatelích založenou prosperitu tak se jich nechce jen tak lehce vzdát. Odkaz pro trvalé odstranění účtu nenaleznete v žádném menu, je na něj pouza malý odkaz v nápovědě. 

Odkaz na odstranění naleznete zde:  Odkaz pro trvalé odstranění profilu 

Po kliknutí na odkaz kliknete na odeslat, poté musíte zadat heslo a CAPTCHA kód. Poté Vám bude oznámeno, že účet bude do 14 dnů odstraněn, ale můžete se do něj během těchto 14 dnů přihlásit, přihlášením se odstranění profilu RUŠÍ. „Jestli chcete zůstat venku, zůstaňte venku,“ vzkazuje Facebook těm, co si definitivně smazali účet. Pokud se neudržíte a z nějakého důvodu se ke svému účtu přihlásíte (třeba i nepřímo, skrze některou ze služeb využívajících Facebook ,celý proces se přeruší). Druhým krokem je docela známá deaktivace. Deaktivace účtu na Facebooku není nikterak složitá. První krok je prostý: jakmile se (naposled) přihlásíte na svůj účet, stačí rozkliknout položku Účet v pravém horním menu. Ve vysouvacím menu zvolte Nastavení účtu, kde najdete jako nejníže uvedenou možnost Deaktivace účtu. Nyní musíte vybrat důvod, proč chcete svůj účet deaktivovat, a pokud jste administrátory některých skupin, máte možnost zvolit svého následovníka. Facebook se vás samozřejmě bude snažit udržet a ukáže vám fotky vás a vašich přátel s textem, že se jim po vás bude stýskat. Poté stačí jen kliknout na Potvrdit, a je to. Bohužel, jestliže máte slabou vůli, lze jednoduše účet znovu aktivovat opětovným přihlášením se.

 

 

 

Sdílejte tento článek na

Odeslat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.