InternetSoftware

Aplikace pro Windows a Windows Phone budou vzájemně kompatibilní

Windows 8Microsoft na své stránce hledá vývojáře, který by sjednotil jádra systémů Windows a Windows Phone, cílem by měla být vzájemná kompatibilita aplikací těchto platforem.

Po sjednocení zdrojového kódu tak bude možné spouštět aplikace z rozhraní Metro určené pro všechny verze Windows 8 i na zařízeních se systémem Windows Phone a naopak.

Díky tomu, že nejnovější Windows Phone 8 sdílí některé části jádra z desktopového Windowsu 8, mnozí vývojáři již své aplikace v obchodě Windows (Phone) Store nabízejí pro oba systémy. Aby však mohla aplikace z plnohodnotného Windowsu fungovat pod jeho mobilní verzi, jsou k tomu zapotřebí menší změny zdrojového kódu a knihoven.

Pokud by se tento plán Microsoftu podařil, mohlo by to kromě zvýšeného zájmu o obě platformy vést i ke sjednocení obchodů s aplikacemi, v budoucnu tak možná nebude existovat Windows Store a Windows Phone Store, ale jen jednotná služba podobná Google Play.

Zatím není známo, kdy se dočkáme tohoto kroku, mohlo by se tak ale stát už v průběhu letošního roku, kdy Microsoft uvolní velkou aktualizaci systému označovanou jako Blue.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru