Internet

RapidShare končí s neomezeným hostingem a připravuje hromadné mazání souborů

Rapidshare logoJiž dnes večer RapidShare uvede do praxe své nové podmínky používání, ve kterých mimo jiné zavádí omezený datový prostor pro každého uživatele. Všechna data přesahující tento limit budou brzy ze serverů společnosti odstraněny.

Švýcarský poskytovatel filehostingových služeb se ke změně obchodních podmínek rozhodl poté, co objem dat na jeho serverech přesáhl několik petabajtů (jen pro připomenutí, 1 PB dat je rovný 1000 TB, resp. 1 000 000 GB). I přesto, že každý registrovaný uživatel souhlasil s tím, že podmínky služby se mohou měnit bez předchozího upozornění, tato zpráva vyvolala mezi komunitou velký rozruch.

Zavedení limitu dat se kromě běžných uživatelů bude týkat i těch prémiových. Základní úložný prostor se z neomezené velikosti mění na 5 GB, za každé data navíc si budete muset připlatit. Základní sazba bude 9,99 € (250 Kč) za 250 GB prostoru, nebo 19,99 € (500 Kč) za 500 GB dat na 30 dní.

Pokud máte v současnosti uloženo přes 5 GB dat, budete vyzváni k jejich záloze a odstranění ze serveru. Pokud tak neučiníte, po 3. dubnu Vám tyto soubory budou smazány automaticky. Každý, kdo po tomto období přesáhne datový limit, bude upozorněn mailovou zprávou, a pokud do 24 hodin neodstraní nadbytečné data, ty mu budou opět vymazány.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru