InternetSoftware

Google inovuje své mapy

Google v následujících dnech spustí několik novinek, které obohatí jeho mapy, jako například celoplošné 3D mapy či Street View mimo cest.

Po zprávě od společnosti Apple, která plánuje na konci tohoto roku nahradit aplikaci Google Maps v operačním systému iOS svým vlastním řešením, se Google pouští do boje o současné uživatele a přichází s funkcemi, které by měly významně zkvalitnit tuto službu.

První novinkou by měly být plošné 3D mapy. Zatímco v současnosti si můžete prohlédnout v 3D jen některé významné budovy a objekty, o pár týdnů budete moci prohlížet celá města. 3D efekt všech objektů na mapě bude zajištěn pomocí procesu zvaného stereofotogrametrie, při kterém se vyhotovují letecké snímky z různých úhlů, ze kterých se následně pomocí počítačového algoritmu složí přibližný 3D model snímaného objektu.

Mezi další novinky patří rozšíření služby Street View i v oblastech, ve kterých není možné řídit auto. Toto umožní odlehčená verze panoramatického fotoaparátu s názvem Trekker, který má hmotnost 18 kilo a je tak snadno přenosná  např. v batohu.

Google nezapomněl ani na mobilní verzi svých map, po mnoha žádostech od uživatelů bude možné použít navigaci i v případě, že nebudete napojení na WiFi. Stačí, když před cestou zvolíte část mapy, která bude dostupná v offline režimu. Při tomto režimu však nebude možné používat službu Street View, a kvůli lokalizaci bude vyžadován signál GPS. Tato novinka je však dostupná pouze pro platformu Android.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru