InternetSoftware

Apple obohatí iCloud o nové aplikace

Několik zdrojů informovalo o tom, že Apple přidal registrovaným vývojářům do služby iCloud nové součásti, které by měly být dostupné běžným uživatelům po uvolnění nového iOS6.

Vydání nových operačních systémů od Apple se nezadržitelně blíží, a spolu s ním Apple plánuje uvést i novinky ve službě iCloud. Tyto by měla představovat webová varianta aplikací Notes (Poznámky) a Reminders (Připomínky).

Aplikace budou dostupné z jakéhokoliv PC, Macu nebo iPadu, vzhled aplikací by se neměl moc lišit od jejich offline alternativy v systémech iOS a Mac OS X Mountain Lion. Zaručená je provázanost jednotlivých služeb, v aplikací Notes můžete například napsat krátký text z přednášky a ten následně odeslat přes iCloud Mail nebo nastavit upozornění na termín zkoušky pomocí aplikace Reminders.

Mezi další novinky patří aplikace Find My iPhone, která dokáže na mobilu zapnout speciální Lost mód, a také umožní odeslat na ztracený smartphone telefonní číslo, na kterém Vás mohou nálezci kontaktovat, nebo zobrazit zbývající čas do vybití telefonu.

Jak jsme uvedli výše, novinky by měly být přidány do služby iCloud pravděpodobně v době uvedení systému iOS6.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru