InternetSoftwareZajímavosti

Na web unikly první finální verze Windows 8

Netrvalo dlouho, a po oficiální zprávě od Microsoftu o dokončení finálních verzí systémů Windows 8 se tyto objevily na několika známých pirátských serverech.

Druhý srpnový den se na blogu společnosti Microsoft objevila zpráva o získání tzv. zlatého kódu pro jednotlivé verze systému Windows 8. Tyto systémy se tedy dostali do RTM (Release to manufacturing – uvolnění do výroby) fáze, kdy se posílají různým distribučním společnostem a také firmám, které potřebují optimalizovat své programy pro nový systém. Jelikož se jedná o první styk finálního systému s veřejností, vždy se najde skupina lidí, která systém nelegálně uploadne na známé filehostingy.

Jinak tomu nebylo ani nyní, na internet se totiž dostali anglické verze systému Windows 8 Enterprise N (evropská verze určená pro firmy, neobsahující Windows Media Player) a serverová verze Windows Server 2012. Hned po úniku systémů se na internetu objevily první videa z finálního buildu s číslem 9200, které ukazují převážně práci s aplikacemi určenými pro rozhraní Metro. Začalo se také s reuploadem na další servery, což Microsoftu značně ztíží případný pokus o vymazání uniklých verzí.

Jelikož se v případě obou verzí jedná o nelegální kopie, není zcela jisté, zda neobsahují viry nebo jiné škodlivé programy, proto pokud se je chystáte vyzkoušet, zvažte jejich instalaci ve virtuálním PC, čímž zabráníte případné ztrátě dat či přístupových hesel.

Ti z Vás, kteří nechtějí riskovat, si budou muset počkat do 26. října, kdy bude Windows 8 oficiálně uveden do maloobchodního prodeje.

 

Na závěr ještě krátké video s ukázkou finálního Windows 8 Enterprise N:

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru