Internet

Aplikace na Facebooku Vás už mohou upozornit přímo pomocí notifikací

Facebook dnes ráno vydal beta verzi nové Notification API, která dovoluje vývojářům aplikací upozornit uživatele přímo pomocí zobrazení nové zprávy v oznamovací oblasti.

Pokud jste tedy vášnivým uživatelům aplikací a her na Facebooku, vedle ikonky zeměkoule se Vám v nejbližších dnech pravděpodobně zobrazí více upozornění než obvykle. Zatímco doposud Vás aplikace mohla upozorňovat jen přes Centrum her, případně přes profily Vašich přátel, ode dneška mají vývojáři možnost přidat ke své aplikaci přímé upozorňování přes ikonu zeměkoule (která se nachází vedle loga Facebooku, v tzv. oznamovací oblasti).

Jak to už u většiny novinek na Facebooku bývá, sdělení z her a aplikací Vám budou aktivovány automaticky. Možnost přímého upozornění je výhodná zejména pro samotné vývojáře, kteří budou moci kontrolovat jaký úspěch mají jejich upozornění v přehledných grafech zobrazujících počet odeslaných upozornění / počet kliknutí na ně. Uživatelům zůstává doufat, že v krátkém čase nevzniknou aplikace, které budou doslova bombardovat Váš účet nesmyslnými notifikacemi. Naštěstí v případě, že by Vás aplikace jakkoliv otravovala, budete mít možnost skrýt její budoucí upozornění.

Vývojáři Facebooku budou nyní pracovat na dalším zlepšení nové API (v plánu je například vylepšení zobrazení upozornění), avšak v případě, že se uživatelům tato nová funkce nebude líbit, s jejím vývojem se pravděpodobně skončí.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru