Internet

Opětovné spuštění Megauploadu – již brzy

Kim Dotcom prohlásil na svém Twitteru, že návrat filehostingu Megaupload se nezadržitelně blíží.„Kód je hotový na 90%, servery jsou na cestě. Právníci, partneři i investoři jsou připraveni, buďte trpěliví.“

Tato slova adresoval Dotcom všem příznivcům kdysi populárního filehostingu Megaupload, který byl letos zrušen americkou FBI kvůli porušování autorských práv. Na návrat služby prostřednictvím Twitteru upozorňoval už několikrát, narozdíl od další připravované služby Megabox však nikdy však nepředstavil konkrétní data či screenshoty.

Momentálně se Dotcom nachází na Novém Zélandu, kde čeká na soudní proces který má potvrdit či zamítnout jeho vydání do USA, kde na něj čeká obžaloba z porušování autorských práv a vydírání. Kim se všem obviněním brání a argumentuje tím, že autorsky chráněný obsah se nikdy nedal vyhledat přímo prostredníctom Megauploadu a Megavidea, ale přes weby třetích stran (vyhledávače, warez fóra …), a že jeho společnost splnila všechny příkazy k ukončení webů, proto nemůže být zodpovědná za počínání uživatelů.

Dnes bylo také zveřejněno video s ukázkou prací na službě Megabox, která by měla nabídnout legálně nakupování hudby s 90% provizí pro autory skladeb:

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru