Hardware

Autorizácia čipu Lightning bola hacknutá Číňanmi

Pred pár dňami sme Vás informovali o prítomnosti autorizačného čipu v konektore Lightning nachádzajúcom sa v novom iPhone 5, ktorý má zabrániť používaniu neautorizovaného príslušenstva pre tento smartfón. Dnes to však vyzerá tak, že používanie lacných kópií príslušenstva predsa len nebude problém.

Čínskym technikom sa totiž podarilo hacknúť autorizačný proces čipov tohto konektoru. Po úspešnom otestovaní navyše začali svoj objav predávať ďalej, už o pár týždňov sa tak možno dočkáme veľkého množstva lacných kópií nábíjačiek, dokovacích staníc, redukcií či iných komponentov, podobne ako pri starších modeloch iPhonu. Len pre pripomenutie, oficiálne redukcie od Apple sa pohybujú v cene od 470 do 720 Kč, čo rozhodne nie je málo.

Je však možné, že Apple skôr či neskôr vydá softvérovú aplikáciu, ktorá opraví zraniteľnosti použité na hacknutie čipu, a neautorizovaný výrobcovia si budú musieť nájsť ďalší dômyselný spôsob, ako predávať svoje kópie príslušenstva pre iPhone či nové verzie tabletu iPad.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru