InternetSoftware

Microsoft dokončil Skype pre rozhranie Windows 8

Už len necelé 3 dni nás delia od okamihu, kedy svetlo sveta oficiálne uzrie nový operačný systém Windows 8 od Microsoftu. Spoločne s ním sa užívatelia môžu tešiť aj na novú verziu IM klienta Skype, ktorý okrem klasickej desktopovej verzie ponúkne aj svoju alternatívu pre rozhranie Windows 8 (Metro).

Podľa vývojárov bol pri vývoji Skypu pre Windows 8 kladený dôraz na efektívne rozloženie prvkov a ovládacích dlaždíc programu, ktoré majú odrážať súčasný spôsob používania aplikácie Skype.

Už v letných mesiacoch sme sa dočkali uniknutých screenshotov z Preview verzie, vo finálnej verzii ostala väčšina ovládacích prvkov na svojom mieste, aplikácia len prešla menším „faceliftom“. Úvodnej obrazovke dominuje panel s nedávnou aktivitou, vedľa ktorého sa nachádzajú obľúbené a nezaradené kontakty. Pri vytáčaní čísla mimo Skypu máme okrem iného prehľadne zobrazený stav kreditu, aktívne predplatné a posledné uskutočnené hovory.

Samozrejmosťou Skypu je práca na pozadí, preto sa nemusíte obávať, že pri práci s inou aplikáciou, či už v desktopovom alebo „Metro“ prostredí nebudete môcť prijímať hovory a správy. Aplikácia totiž na nové správy či zmeškané hovory upozorní buď malou notifikáciou v pravom hornom rohu plochy, textom na dlaždici (Live Tile) v domácej obrazovke, či ikonkou v uzamykacej obrazovke. Užívatelia pracujúci s viacerými aplikáciami v prostredí Windows 8 navyše ocenia možnosť predelenia obrazovky (tzv. Snap) medzi Skypom a iným programom.

Skype pre prostredie Windows 8 bude dostupný už tento piatok, 26.10.2012 prostredníctvom obchodu Windows Store. Vďaka integrácií Skypu do účtu Microsoft Account budú tiež môcť používatelia vidieť svoje Skype kontakty v predinštalovanej aplikácií Ľudia (People).


Galéria k článku:

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru