InternetSoftware

Potvrdené: Windows Live Messenger končí

Tento utorok sme Vám priniesli správu o tom, že viaceré zdroje predpovedajú zánik IM klienta Live Messegner. Medzitým sa k situácií stihol vyjadriť aj Microsoft, ktorý potvrdil ukončenie vývoja.

Ku kompletnému odstaveniu služby by malo dôjsť v priebehu prvých mesiacov roku 2013, Microsoft dovtedy odporúča súčasným používateľom Live Messengeru prechod na najnovšiu verziu programu Skype. Správa sa ale netýka Číny, v ktorej bude aplikácia prevádzkovaná aj naďalej.

Nový Skype 6 už v súčastnosti ponúka možnosť prihlásenia sa pomocou Facebooku či konta Microsoft Account (ktoré je používané aj na prihlásenie do Messengeru), a následné zlúčenie účtov a import kontaktov.

Čo sa týka technického zapezpečenia služby, väčšina serverov Messengeru by mala prejsť pod Skype a slúžiť na prenos správ a videa v tejto službe. Servery sú pre Skype potrebné viac než kedykoľvek predtým, keďže nová verzia už zabezpečuje posielanie správ priamo cez servery Microsoftu a nie prostredníctvom P2P medzi užívateľmi, ako tomu bolo doteraz.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru