HardwareSoftware

Microsoft zverejnil podrobnosti tabletu Surface Pro

Po viac ako mesiaci od začiatku predaja tabletu Surface zverejnila spoločnosť Microsoft hardvérové špecifikácie výkonnejšieho Surface Pro.

S menším oneskorením oproti verzii Surface RT, založenej na platforme ARM a operačnom systéme Windows 8 RT prichádza na scénu jej „výkonnejší“ brat, ktorý dostal do vienka plnohodnotný systém Windows 8 Pro, schopný spúšťania klasických aplikácií.

Tablet Surface Pro bude ponúkaný v dvoch pamäťových variantách, a to 64 GB za cenu 899 dolárov (17 500 Kč/690 €), alebo 128 GB za 999 dolárov (19 400 Kč/770 €). V každej z týchto verzií nájdeme výkonný procesor Intel Core i5, vďaka ktorému sa rozlíšenie 10,6 palcového ClearType displeja s pomerom strán 16:9 zvýšilo na 1920 x 1080 pixelov (full HD rozlíšenie). Asistovať mu budú 4 GB pamäte RAM, porty zahŕňajú Mini Display port a plnohodnotné USB 3.0. Ďalej tu nájdeme aj priestor pre micro SDXC karty, dve kamery (predná a zadná) s HD rozlíšením, stereo reproduktory a 2 mikrofóny.

Súčasťou balenie bude aj stylus Surface Pen, ku ktorému bude možné prikúpiť klávesnice Touch Cover či Type Cover.
Dizajn zariadenia sa moc nelíši od verzie Surface RT, oproti tomuto modelu však bude o niečo širší (14 mm) a ťažší (900 g).

Jediným tajomstvom tak nateraz zostáva výdrž 42 Wh batérie, o ktorej sa Microsoft zabudol zmieniť, všeobecne sa však predpokladá, že tablet bude schopný najmenej trojhodinovej plynulej prevázky. Čo sa týka jeho uvedenia na trh, zariadenie by sa malo začať predávať už v prvom mesiaci roku 2013.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru