InternetSoftware

Facebook aktualizuje aplikaci pro iOS a mění nastavení soukromí

Logo FacebookSociální síť Facebook opět aktualizovala svou aplikaci pro zařízení s operačním systémem iOS a oznámila globální změnu nastavení týkajících se soukromí uživatelských profilů.

Nová verze přichází s kompletně novým kódem, díky kterému si užijete dvakrát rychlejší načítání fotografií, novinek a časových os (Timeline). Kromě toho přibyla dlouho očekávaná funkce – uživatelé si nově mohou vybrat konkrétní album, do kterého chtějí uploadovat své fotografie. Pokud ještě tuto aplikaci nemáte, můžete si ji stáhnout z obchodu iTunes.

Zatímco aktualizace pro iOS zpříjemní používání Facebooku mnoha uživatelům, nová nastavení soukromí jim v určitých případech může zkomplikovat život. Zatímco doposud jste si v nastavení soukromí mohli zvolit skrytí Vašeho profilu ve veřejném vyhledávání, již brzy o tuto možnost přijdete, a Váš profil budou moci vyhledat i lidé, kteří k němu původně neměli přístup, a to i mimo Facebook (např. ve vyhledávači Google nebo Bing). Stále však zůstávají v platnosti nastavení zobrazení jednotlivých příspěvků, pokud tedy označíte svůj status jako „viditelný jen pro přátele“, nebude se zobrazovat veřejně.

Lepší kontrole soukromí napomůže i nová položka v horním pruhu, pomocí které budete moci prohlížet a upravovat seznam blokovaných kontaktů.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru