Software

Microsoft přidává plnohodnotný Flash Player pro Metro IE 10

Adobe FlashMicrosoft dnes vydá balík aktualizací, ve kterém bude mimo jiné i plnohodnotný Flash Player pro Internet Explorer 10 používaný v rozhraní Metro a v systému Windows RT.

Společnost Microsoft tuto zprávu oznámila na svém blogu při příležitosti vydání pravidelných záplat pro své produkty. Uživatelé tabletů se systémem Windows RT a „metrodního“ prohlížeče Internet Explorer 10 na plnohodnotných Windows 8 se tak konečně dočkali 100% funkčnosti prohlížeče.

I když byl samotný Windows 8 dodáván s předinstalovanou verzí Flash Playeru od Adobe, tato verze podporovala jen známé weby jako například YouTube. Pro ostatní stránky nebyl Flash povolen, protože Microsoft se obával jeho negativního vlivu na výkon a výdrž zařízení.

Uvolnění plnohodnotného Flashe tak předcházely jeho testy na velkém množství webových stránek, z nichž je v současnosti více než 96% plně kompatibilních. Reklamy a objekty na zbývajících 4% webů budou i nadále blokovány, administrátoři stránek však mohou po opravě nekompatibilních součástí požádat Microsoft o vymazání z tzv. Compatibility View listu.

Aktualizace by měla být dostupná již v nejbližších hodinách prostřednictvím platformy Windows Update.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru