Potraviny

Zdraví a Magie

Zdraví a Magie
Zdraví a Magie

Důležitým prvkem v našem bytí je péče o fyzické tělo. Neměli bychom být k sobě macešsky a zapomínat na nosiče své duše. Ne zbytečně se neustále vypráví o zdraví a vhodném životním stylu. Dobrými radami a zaručeně správnými návody se to v médiích jen hemží. Co si však z toho množství informací vybrat pro sebe je skutečně „oříšek“. Rádi bychom vám vylíčili postupně určité doporučení vhodné pro zlepšení stavu těla. Nechceme zde nahradit působnost lékařů, ani se to na dálku nedá.

V Bílé magii je třeba se naučit postavit k sobě samému jako celistvé bytosti. Nedá se dost dobře rozložit na srdce, oči, uši, trávicí orgány, svaly či kosti, a k tomu přilepit duši. Všechno, opravdu všechno, je v nás dokonale vymodelované a propojené a následně uvedeno do života. Prostě Božské dílo. Pokud si v skutku něco vážíme, něco nesmírně důležité pro naši Bytost, stavíme se k tomu s úctou a vnitřním respektem. Tak tedy takto bychom se měli postavit i ke svému fyzickému tělu. a navíc přidat ještě jeden základní „stavební prvek“ a jím je Láska. Ano čtete správně: láska k sobě samému! Tehdy se dá dospět k lepšímu vnímání sebe samých, vlastních potřeb, tužeb. Výsledkem pro nás velmi povzbudivým, s prémiovým balíčkem, je štěstí vycházející přímo z nás. A i duše pak ráda bývá v dobře vyladěném pohodlném chrámu – našem těle.

Jak na to?zdravie

Stále, a znovu a znovu Vám budeme opakovat: Nejlepší je být si sám sobě dostatečným lékařem. Nikdo jiný vás nezná lépe než vy sami. Poznatků na světě je velmi mnoho, důležité je rozpoznat, co je vlastní právě mně, což vylepší právě mě. Jde zde tedy o neustále sebepoznání a sebezdokonalování. A s jistotou se dá říci, že co platí pro jednoho, nemusí platit až tak moc na mě. A kromě toho jsou i jiné síly z přírody, či z mého vlastního poznání, které se neustále vyvíjí, jak všechno kolem nás.

Pojďme proto krok za krokem a dejme prostor pro informace i možné zkušenosti jiných lidí. Takových, kteří chtějí Vám nabídnout určité poznání. Ne však vytvářet mýty a dogmata. Pojďme se postupně vzdělávat a přijímat přitom informace od Zdroje – Boha všemohoucího. Pojďme se postupně vyladit a naladit i neznámé informace. Vždyť všechno je nyní takové jiné…

Fyzické tělo a duše

Pravděpodobně ještě netušíte o skrytých souvislostech fyzického těla a duše. Nemusí Vám být známy vnitřní toky vlastní energie, a dost těžko si zpočátku můžete pomáhat proudem Boží energie, která je všude kolem nás. Tato je připravena na to, že se na ni napojíme a dle potřeby si „dolévat“. Chce to však najisto:

poznání takových možností

touha naučit se „TO“ používat

víra v účinek síly Energie

určitou praxi a denní naladěním se.

Příroda versus výdobytky vědy a techniky:

Vraťme se nyní na začátek. Obecně platí, lékaři a farmaceuty šířeny:

jsme lidmi značně vzdálenými od přírody se ztrácejícími se schopnostmi vytvářet si sami v sobě potřebné zdroje vitamínů a stavebních látek, potřebných pro plnohodnotný život.

proto je nevyhnutelné věnovat se svému tělu a dávat mu to, co není schopno si samo vytvářet. třeba je dodávat mu to nejlepší vymyšlenými a vyspělou vědou 21. století zhotovenými přípravky, které nám tato věda nabízí.

Pro zdůraznění se ještě přidají informace o potřebných miligramech denní dávky pro zdravého člověka. Při hlubším zkoumání zájemce o podrobnostech a možnosti alternativy živé stravy je vyčíslen neuvěřitelně nízký obsah potřebných vitamínů a stavebních látek v ovoci, zelenině, obilovinách a ostatních zdrojích výživy.

Zde si můžeme vzpomenout na jedno pořekadlo: Tisíckrát řečena lež se stává pravdou. Takže nic netušící člověk snadno podlehne síle reklamy a už je lapen do neviditelné pavučiny. A krmí se drahými použity produkty, a možná i cítí přechodně úlevu (vždyť mnoho věcí si dokážeme vsugerovat). Takto může člověk fungovat dlouho, možná i nastálo.

Šedá je každá teorie – zelená je ratolest praxe…

Někdy se však odehrají různé situace, a není možné se dostat k těm zázračným „života budičem“. Zbývá nám na přežití pouze to, co máme právě u sebe. A tady začíná vlastně „Příběh“  Zjistíme po čase, že nám je bez těch zázračných vitamínů nějak lépe, že když jíme čerstvé ovoce, zeleninu, obilniny, i produkty živočišného původu, nemusíme se cítit vyčerpaní, znechuceni – a že vlastně vůbec nejsme zdegenerovaní. Že vůbec neplatí to, co se nám snaží neustále někdo podsouvat.

Oprašme si trošku knihu našich vědomostí:zdravie_priroda

Potraviny jsou živým zdrojem energie, kterou si nutně doplňujeme, co jsme během dne minuli, a přitom nesou v sobě skryté, nevyčíslitelné a neměřitelné látky, které naše tělo dokáže z nich při trávení vytěžit spotřebovat a ještě i odložit na horší časy. Jasně, že mluvím o přírodních potravinách bez „krášlících“ úprav výdobytků vědy a techniky dnešní doby.

Zdraví v přírodě

Ale nechme vstoupit i málo poznané a propagované:

Takže najednou máme například jablko, které má podle vědců zanedbatelné množství vitamínu C a v dužině ještě nějaké minerály. Prostě jako zdroj něčeho, co nestojí ani za povšimnutí pro plný život potřebných 1000 mg vitaminu C denně. Když však to jablko přesto, že je takové „nevýživné“ sníme, vzbudí se při trávicím procesu v našem břiše skrytý potenciál, a my hravě dostaneme už jen tím jediným jablkem látky, které se rovnají oním doporučeným množstvím farmaceutů. Navíc jsou to látky nám blízké a stravitelné, umíme je vytěžit na 100 %. O výtěžnosti syntetických vitaminů se hovoří pouze málo. Snad jen tolik, že vitamínem C se nemůžete předávkovat, neboť jeho nadbytek vymočíme. A můžeme se takto zabývat všemi živými potravinami a objevíme v nich zázrak, který máme v sobě. Ledaže ho pro vlastní nevšímavost nevidíme a nevyužíváme. O tom že bychom měli být za všechny Boží dary vděční, se už nemluví vůbec. Nemluví se ani o vibrování jednoho jídla. Nemluví se o lásce, s kterou je třeba jídlo připravovat. Nemluví se o lásce, kterou je třeba věnovat rostlinám při jejich pěstování. Nemluví se o lásce, s kterou je třeba pečovat o nám svěřený statek. Prostě vůbec se lidé neučí žít v radosti z každé chvíle, která nás potkává.

Vitamíny v živé stravě:

Stres je spouštěčem různých dějů v našem těle. Pokud není dlouhodobý a přílišný, může určitým způsobem „nabudit“ tělo i duši. Pomoci zdolat i neobvykle vysoké překážky. Následně je třeba ztišení se a zklidnění bytosti v meditaci. Pokud je však dlouhodobý nebo zátěž organismu nepřiměřená dochází k vyrovnávání vnitřního prostředí. Vše je namodelováno v lidském těle tak, aby mohlo fungovat v optimálním stavu. Takže do určité míry začne sahat do vnitřních rezerv a doplňuje ztráty při zvýšené spotřebě. Celý děj je dokonalým dílem a my se můžeme podílet na svém žití neuvěřitelným způsobem. Záleží však na nás samých. Na tom, na kolik se dokážeme otevřít Boží energii, protože ji dokážeme vycítit a nechat jí „volnou ruku“, aby pracovala. Boží energie je dokonalá inteligence a Láska v jednom. Takže chybějící můžeme doplňovat nám nepředstavitelnými způsoby. Ale potenciál je tady a je neomezený a je pro nás. Jediné, co snad v sobě nemá je, že se neprezentuje plakáty s palcovými titulky: JAK NA TO?! Návod na kvalitní prožívání: …

Učte se, a naučte se rozlišovat:

Takže je třeba poslouchat svůj vnitřní hlas i to, co k nám přichází jako informace shora. Pro zkušené hledačů má jediný atribut. Při příjezdu se v člověku rozhostí klid, radost a štěstí. Žádné zdrcující pocity, ba dokonce ani nejmenší vnímání čehosi, co není moje vlastní – oblažující. Jakmile nastává i nejmenší rozladěnost – nejedná se o informaci od Zdroje. Teorií o tom, jaké stopové prvky a zásoby vitaminů se odbourávají při stresových zátěžích, kdy vzniká nadprodukce těch a těch hormonů, je napsaných velmi mnoho. Tabulky hemžící se doporučenými výživovými dávkami najdete všude. Zda jsou správně, těžko odhadnout, protože jeden jsme malý a hubený, druhý zas velký a urostlý… A individuální spotřeba? Ví jen Bůh. My toužíme po optimu. A to dostáváme přímo od Boha – přírody. Jak? Nejjednodušším možným způsobem. Potravinami. Jsou naší pohonnou látkou, ale jsou i zdrojem požitku. Takže nejpřirozenějším způsobem, stravováním, dokážeme dodávat sami sobě vše potřebné. Samozřejmě záleží na kvalitě stravy a naší chuti k jídlu. Excesy jsou přípustné jen výjimečně!

zdravie_jedalnicek Pestrost v jídelníčku:

Zdraví jídelníčku je potřebné a žádoucí. Neměli bychom zapomínat na takový jednoduchý fakt, že jídlo jíme i očima. Pokud nosíte brýle se silnějšími dioptriemi, zkuste si je při pojídání sundat a zjistíte, že když na to jídlo dobře nevidíte, tak to není ono. Nebo, napadlo by vás jíst potmě? Takže všechna jídla je třeba náležitě připravit a také naaranžovat, hlavně barevně. O kolik je takové jídlo chutnější? Důležité je také vědět něco o tepelné úpravě. O tom jaká je nejvhodnější pro to dané jídlo. Vědět, že není třeba vše konzumovat tepelně upravené. Zamysleli jste se někdy nad tím, jaký podíl ve vašem jídelníčku by měla mít čerstvá zelenina a ovoce. A co ořechy, jadérka? Ano, je toho dost, co důkladně neznáme. Můžeme poznávat spolu, pokud máte zájem.

Bílá magie je však zastáncem klasiky – vhodné stravy. Zde se nedá předávkovat, ani vynechat ten správný poměr vápníku s hořčíkem. Dobrým zdrojem jsou ořechy, sójové boby a zelená listová zelenina (pokud ji vaříme, voda z ní se nesmí vylít, je třeba ji zkonzumovat). Vhodné je zařadit do jídelníčku takovou malou mňamku: jeden 125 mg bílý smetanový jogurt s vlastním müsli. Müsli si připravuji sama z obměny ovesných, obilných , nebo pohankových vloček , do kterých vmícháme sušené švestky, meruňky, rozinky, brusinky, banány, jablka a posekané ořechy. Ty také obměňuji: vlašské, lískové oříšky, kešu, jadérka z dýně, slunečnice, občas i pistácie. Do jogurtu vmícháváme asi 2 polévkové lžíce směsi a trošku přisladím pravým včelím medem.

Potraviny bohaté na hořčík **:

Ječmen vařený ½ šálku – 61 mg

Rýže natural ½ šálku – 43 mg

Celozrnný chléb 1 krajíc – 37 mg

Špenát vařený – 70 mg

Sója vařená – 74 mg

Tofu bílé ½ šálku – 127 mg

Fazole červená vařená – 40 mg

Banán 1 střední plod – 33 mg

Jogurt 1 šálek – 43 mg

Madle 2 a půl. lžičky – 79 mg

Dýňová semena 2 a půl. lžičky – 92 mg

 

Článek převzat a přeložen z Biela Mágia a Voodoo

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru