Internet

Google žaluje stránky určené ke stahování videí

Google se opět pouští do boje se svými „nepřáteli“. Tentokrát si na mušku vzal stránky určené pro stahování videí ze služby YouTube.

Stránky music-clips.net a youtube-mp3.org dostali před pár dny dopis od společnosti Google, ve kterém jsou požádáni o ukončení svých služeb. Důvodem je porušení pravidel YouTube API, které zakazuje oddělit či měnit zvukovou či obrazovou stopu dostupnou na YouTube.

V případě že majitelé těchto stránek své služby neukončí nejpozději do sedmi dnů, plánuje Google podat žalobu. Majitel stránky youtube-mp3.org se však brání s odůvodněním, že jeho služba nevyužívá API Google, ale svůj vlastní systém.

Zatímco vlastníci stránek projevili zájem o diskusi, Google si tvrdohlavě trvá na svém. Tyto a rovněž podobné stránky používá denně nezanedbatelné množství uživatelů. Pokud autoři své služby neukončí, a Google v soudním procesu vyhraje, může to znamenat budoucí vlnu soudních žalob na další podobně zaměřené stránky. Z této by mohl profitovat zejména samotný Google a také hudební vydavatelství.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru