RecenzeSoftware

Snadná organizace plochy s programem RocketDock

V této recenzi si představíme utilitu od firmy PunkSoftware s názvem RocketDock, která změní Váš pohled na organizaci ikon na pracovní ploše.
Po stažení programu Vás čeká plně lokalizovaná nenáročná instalace, ve které stačí odsouhlasit licenční podmínky, nastavit umístění programu a případně potvrdit vytvoření odkazu na ploše. Tato nenáročná aplikace zabere po instalaci 12 MB na pevném disku a během používání využívá kolem 8-20 MB RAM, proto je vhodná i pro starší nebo méně výkonné sestavy.

Po skončení instalace se v horní části pracovní plochy zobrazí nový průhledný panel se základními ikonami jako jsou Tento počítač, Místa v síti, Obrázky, Hudba, a další. Od tohoto momentu je jen na Vás, jak si přizpůsobíte RocketDock. V případě, že budete chtít na dokovací panel přidat odkaz na libovolný složku, program nebo internetovou stránku, stačí když myší přetáhnete jeho ikonu na kteroukoliv část panelu. Ikonu také můžete přidat přes kontextové menu, které lze vyvolat kliknutím pravým tlačítkem myši na panel. Kromě toho zde můžete nastavit stranu obrazovky na které bude umístěn, automatické schovávání panelu, uzamčení ikon proti přesouvání a úpravám, nebo také vypnout aplikaci.

Výchozí pozice panelu na ploše

K podrobným nastavením se dostanete po kliknutí na ikonu Nastavení doku nebo přes kontextové menu. Okno nastavení se dělí na 5 samostatných částí:

Základní – tato část slouží na změnu jazyka aplikace (k dispozici je i čeština), nastavení spouštění panelu při startu systému, chování aplikací doku nebo ukládání nastavení do INI souboru namísto registrů systému. Zajímavou možností je minimalizace oken do doku, kdy se minimalizované programy přesunou z hlavního panelu přímo do dokovacího panelu.

Ikony – slouží k nastavení kvality, průhlednosti a efektu přiblížení ikon. Kromě předvolených stylů je možné ručně nastavit velikost neaktivních a přiblížených ikon spolu s dobou jejich přiblížení.

Pozice – zde můžete kromě směru panelu nastavit jeho vrstvení nad nebo pod ostatními aplikacemi spolu s horizontálním a vertikálním odsazením od okraje plochy.

Styl – v této části máte na výběr z 30 předinstalovaných grafických témat doku, pokud by Vám ale toto číslo nestačilo, můžete si do programu přidat další z webu společnosti PunkSoftware. Jednotlivá témata si můžete přizpůsobit nastavením průhlednosti panelu, velikosti a barvy písma, nebo vypnutím zobrazení názvů odkazů.

Chování – část určená na výběr efektu po kliknutí na ikonu, nastavení doby pro schování doku, zda spuštění odkazu přejetím myši přes jeho ikonu.

O programu – Základní informace o programu, odkazy na aktualizační stránku a fórum.

Různé umístění a styly panelu

Program nabízí v nastavení i možnost vrátit všechny provedené nastavení na původní hodnoty kliknutím na tlačítko Výchozí, proto se nemusíte bát experimentování s jednotlivými parametry.

Tento program nabízí opravdu zajímavé zpestření pracovní plochy, svou nenáročností je vhodný opravdu téměř pro každý počítač bez ohledu na jeho výkon nebo věk. Navíc velký počet stylů lišty a ikon dělá z tohoto programu jeden z nejlepších ve své oblasti. Pokud tedy občas máte problém s „uklizením“ ikon na Vaší ploše, nebo pro ni hledáte nové využití, nezbývá mi nic jiného, ​​než tento program vřele doporučit.

Download programu: http://rocketdock.com/download

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru