Site icon Editmax

Archos GamePad – herní tablet s Androidem 4.0

Netrvalo dlouho, a po představení herního tabletu WikiPad spatřil světlo světa další produkt, tentokrát z dílny firmy Archos. Bude tento tablet schopný konkurovat současným přenosným konzolím? Určitě ano!

Pro pohodlné držení a ovládání bude tablet bude disponovat vlastními fyzickými klávesami, podobnými těm z hracích konzolí PlayStation či Wii. Displej má rozměry 7 palců, tablet tak bude určen zejména pro tzv. HD hry, jako například Asphalt 7 nebo Mens In Black 3. „Pod kapotou“ ukrývá OS Android 4.0, dostatečně silný dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz a čtyřjádrový grafický čip Mali 400mp.


Zařízení je oficiálně licencované společností Google, samozřejmostí je tedy přístup k aplikacím, hudbě, nebo knihám ve službě Google Play. Herní výběr určitě nebude omezen, společnost potvrdila, že díky automatickému rozpoznávání a mapování kláves ve hře si budete moci na fyzických klávesách vychutnat i hry, které nebyly tvořeny speciálně pro tento typ tabletu. Henri Crohas, zakladatel společnosti Archos, se zmínil o tom, že aktuálně je pro tablet GamePad optimalizovaných více než tisíc her.

Archos popisuje zařízení takto:

„Až dosud hry pro tablety obsahovaly dotyková tlačítka, kterým chyběla odezva a komfort pro náročnější hráče, což zhoršovalo zážitek ze hry. Jelikož tablety se používají stále více, je zde silná potřeba vytvořit tablet speciálně určený pro hry. Díky dotykovému ovládání a fyzickým klávesům dokáže Archos GamePad zvýšit zážitek z her. “

S distribucí tabletu Archos GamePad by se mělo začít již na konci Října, předpokládaná cena je více než atraktivní, neměla by totiž překročit hranici 150 Eur (3700 Kč).

 

Exit mobile version