Internet

Facebook mění rozložení zpráv

I když je sociální síť Facebook dostupná již od roku 2004, její vývoj se nezastavuje, a tak se čas od času dočkáme změn nebo nových funkcí. Po poslední velké změně v podobě uvedení časové osy Timeline přicházejí vývojáři s novým rozložením seznamu zpráv.

O novém rozložení včera informoval samotný Facebook prostřednictvím svého blogu Newsroom. V čem tedy spočívá hlavní změna designu výpisu zpráv? Hlavně v rozložení na dva sloupce, levý obsahuje krátké ukázky zpráv, které se po kliknutí zobrazí v plném znění v pravé části stránky. Výpis tak působí přehlednější, navíc odpadá povinnost složitého překlikávání mezi více zprávami.

Kromě nového rozložení se uživatelé dočkají také vylepšené podpory smajlíků a možnosti přiložit více souborů či fotografií do jedné zprávy. Pro zjednodušení ovládání Facebook zavedl i nové klávesové zkratky, které zobrazíte po stisknutí tlačítek Alt + Q.

S aktivací nového vzhledu zpráv se začalo už včera, postupně by měly být automaticky aktualizovány všechny existující profily.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru