RecenzeZajímavosti

Recenze: Baraja.cz

Jedná se o internetový portál, který Vám usnadní brouzdání po internetu. Když se Vám zobrazí hlavní stránka řeknete si, že toho moc neumí, ale opak je pravdou. Na hlavní stránce naleznete lištu, kde jsou další služby, dále zde naleznete vyhledávací políčko, RSS kanál z vybraných webů, aktuální počasí, obrázek týdne a mikrobloček z vývoje webu, ale jdeme zpět k liště s dalšími službami. Na liště je celkem 7 položek (Hledání, WEB Archiv, Nástroje, PHP, Sdílení zdrojáků, Překladač, Pán Hradu) a ještě Šroter, neboli správce souborů, který se na hlavní stránce nezobrazuje. Hledání je hlavní stránka. A ještě nesmím zapomenout podotknout, že stačí mít jenom jedno přihlašovací jméno na všechny služby.

 

 

WEB Archiv

Jedná se o službu, která prochází weby a stahuje je a poté je zobrazuje ve svém archivu. Je to povedená službička, která obsahuje i několik kuriozitek 😉 Například Seznam.cz ze 4.5.1997. Je pěkné se pak kouknout na to jak vypadal Váš web dříve. WEB Archiv obsahuje u každé stránky, která je v archivu graf velikosti a počtu souborů, takže pokud vlastníte web můžete sledovat jak se zvětšoval.

 

Nástroje

Do této služby si přidáte všechny vlastní weby a poté můžete sledovat návštěvnost, přístupy robotů a vyhledávačů na Váš web. Služba Vám ukáže i kdy se zobrazily chyby na Vašem webu. A nebo si můžete nechat zkontrolovat web zdali je v pořádku. A nedávno přibyla SEO optimalizace, která je nyní v Beta verzi. Docela šikovná služba hlavně pro vývojáře a nebo administrátory webů.

 

PHP

Zde se můžete naučit začátky programování PHP. Návody na to jak zabezpečit svůj vlastní web a další užitečné věci. Takže pokud se chcete naučit programovat v PHP tak víte kam máte zajít. 😉

 

 

 

Kód

Pokud potřebujete poslat svému kamarádovi dlouhý zdrojový kód a nebo nějaký dlouhý text a přes Facebook a nebo přes nějaký messenger (ICQ, Skype atd.)Vám to nejde pak jednoduše celý text zkopírujete a vložíte jej do políčka poté opíšete kód a dáte sdílet. Vygeneruje se Vám odkaz, který pošlete svému kamarádovi. Jednoduché a rychlé. Tato služba má široké využití. 🙂

 

Překladač

Pokud Vám překladač na Googlu překládá blbosti pak zkuste tento překladač. Sice umí překládat „jenom“ z angličtiny do češtiny, ale nejde o počet jazyků. Jde o to jak moc je ten překladač dokonalý. Tento překladač dokáže skloňovat. Myslím si, že kdyby autor zapracoval na dalších jazycích mohl by se překladač stát populárním, ale pokud máte nějaké slovo, větu a nebo text, který potřebujete přeložit do češtiny pak se obraťte na tento překladač. Sám když překládám věci do školy tak ho používám.


 

Pán hradu

Jedná se o blog a neoficiální návod ke hře Pán hradu. Na tomto blogu naleznete rozhovory s nejlepšími hráči. No pokud hru neznáte tak se mrkněte na tento blog a něco si přečtěte.

 

 

 

Šroter

Jedná se o webový FTP klient. Takže je založen na myšlence, že vše můžete ovládat přímo z prohlížeče a nemusíte hledat jiný FTP klient, který musíte stáhnout a pak nainstalovat a pak ještě přidat FTP Vašeho webu. Šroter stačí když nahrajete do Rootu webu a povolíte čtení a zápis souborů. Poté máte vystaráno a můžete upravovat soubory na webu odkudkoliv kde máte přístup k internetu. Šroter je volně šířitelné dílo, které si může každý zdarma stáhnout a používat. Pokud se vám zalíbí, tak si ho můžete i volně upravit a dále šířit, nesmíte ale zapomenout uvést odkaz na tuto stránku.

 

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru