InternetZajímavosti

Google Chrome se stal nejpoužívanějším prohlížečem na světě

Po deseti letech dominance Internet Exploreru ho v těchto dnech sesadil z první příčky Google Chrome.

Týdenní statistiky serveru StatCounter určitě nesmírně potěší fanoušky a uživatele internetového prohlížeče Google Chrome. Podle grafu nejpoužívanějších prohlížečů se tento a minulý týden podařilo Chromu na pár dní vyrovnat podíl s Internet Explorerem od Microsoftu a na necelé čtyři dny se stal absolutní jedničkou mezi prohlížeči. I když od tohoto pondělí byla statistika opět vyrovnaná, dnes už Google Chrome znovu velí webu se svými 33,44 procenty.

Tento prohlížeč tak zaznamenal velký úspěch už necelé čtyři roky po vydání jeho první verze. Není se co divit, Google Chrome láká především vysokou rychlostí, ale i moderním vzhledem a funkcemi.

Tento úspěch však není velkým důvodem pro radost zejména proto, že výsledky StatCounter nekorespondují s více společnostmi, podle nichž první místo obhajuje Internet Explorer. Rozdílné výsledky jsou důsledkem použití odlišných metod měření jednotlivých firem. Přesto to však nemění fakt, že všechny současné prohlížeče dlouhodobě ztrácejí svou uživatelskou základnu na úkor Google Chrome.

Co se týče dalších prohlížečů, Mozilla se svým Firefoxem drží 25,5 procentní podíl, Safari od společnosti Apple 7,1% a Opera 1,7%.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru