SoftwareZajímavosti

Apple si patentoval otáčanie strán v iBooks a zoomovanie pomocou hlavy

Spoločnosti Apple tento týždeň obohatila svoju zbierku patentov o patent dizajnu otáčania stránok a zoomovania pomocou hlavy.

Je známe, že Apple pri navrhovaní zariadení a aplikácií myslí okrem výkonu aj na estetickú stránku produktov, a preto sa často stretávame s prvkami, ktoré sa čo najviac približujú realite, napríklad virtuálne otáčanie strán knihy v aplikácií iBooks, dostupnej pre zariadenia iPad a iPhone. Práve tento dizajnový prvok sa podarilo Applu úspešne patentovať, čím šliapol na prsty ďalším aplikáciám od spoločností ako Amazon, ktoré sa taktiež zaoberajú distribúciou kníh a čítačiek. 

Kým tento patent je skôr krokom k ďalším súdnym sporom, ďalší schválený patent týkajúci sa zoomovania pomocou hlavy by mohol priniesť naozajstný komfort pri čítaní obsahu displeja. Veľkosť textu totiž bude prispôsobená na základe vzdialenosti hlavy používateľa od smartfónu či tabletu. Toto všetko bude realizované pomocou prednej kamery, ktorá na základe toho, či si zvolíme mód „Pohodlie“ (zmenšenie obrazu pri priblížení hlavy) alebo „Zoom“ (zväčšenie obrazu pri priblížení) nastaví požadovanú veľkosť písma a ostatných prvkov.

Privítali by ste podobnú možnosť zoomovania na Vašich zariadeniach už dnes, alebo si vystačíte s klasickým „dvojprstovým“ gestom?Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/apple-si-patentoval-virtualni-obraceni-stranky-elektronicke-knihy/sc-4-a-166405/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru