Hardware

Amazonu byl schválen patent na tablet se dvěma displeji

Pokud se Vám líbí technologie elektronického inkoustu na elektronických čtečkách, ale raději byste upřednostnili tablet, možná právě Vám padne do očí koncept tabletu s dvěma displeji od Amazonu.

Společnosti Amazon se minulý čtvrtek podařilo získat patent na hybridní tablet/elektronickou čtečku knih. Jak by měl tablet vypadat v praxi?

Tablet bude z jedné strany používat LCD displej, zatímco na druhé straně najdeme displej pro elektronický inkoust. Na každé straně bude umístěna kamera, která bude schopna detekovat uživatele a vypnout nepoužívanou stranu tabletu. Sporná je výdrž baterie tohoto „hybridu“, Amazon však tvrdí, že pomocí zobrazování statického obrazu výlučně na displeji s elektronickým inkoustem by zařízení mělo vydržet na baterií déle než klasické tablety.

Záhadou prozatím zůstává i způsob, jakým by Amazon optimalizoval zobrazovaný obsah tak, aby nedocházelo k příliš častému otáčení mezi LCD a e-ink displejem.

Představení nových produktů řady Kindle se dočkáme již 6. září, protože byl však patent na hybridní tablet udělen až teď, je nepravděpodobné, že dojde i k představení tohoto produktu. Pokud by však Amazon začal s výrobou už tento měsíc, je možné, že se zařízení začne prodávat již na začátku roku 2013.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru