Software

Windows 8 Release Preview je venku!

Navzdory prohlášením, že poslední RC verze systému Windows 8 se objeví až v průběhu následujícího týdne, si vývojáři Microsoftu pospíšili, a tak si už v těchto chvílích můžete tento systém vyzkoušet.

Když se v minulých měsících veřejnost dozvěděla o tom, že poslední testovací verze budoucího Windows 8 se objeví v červnu, téměř nikdo by si netroufal říct, že to bude hned v první den tohoto měsíce. V posledních květnových dnech se však na internetu objevily neoficiální ISO obrazy RC sestavy s číslem 8400, proto firma Microsoft oficiálně uvedla verzi nazvanou Windows 8 Release Preview.

Pokud máte zájem o testování nového systému, můžete si stáhnout instalátor o velikosti pouhých 5,10 MB (download link na konci článku), po jehož spuštění Vám program otestuje hardwarovou i softwarovou kompatibilitu s novým systémem, po skončení testování si pak budete moci vybrat typ instalace – upgrade ze starší verze (v případě upgradu z Windows 7 budou zachovány všechny nastavení a data, pokud upgradujete z XP, zachovají se Vám soubory a uživatelské účty), nebo nová instalace na prázdnou oddíl. Alternativní možností je stažení ISO obrazu (k dispozici je 32 i 64 bitová verze), který si vypálíte na DVD nebo pevný disk. U všech tří možností je k dispozici 14 jazykových verzí, českou však mezi nimi nenajdete.

Hardwarové požadavky na systém Windows 8 jsou téměř identické s jeho předchůdcem Windows 7:

Procesor: 1 GHz a vyšší
RAM: minimálně 1 GB (32 bitová verze) nebo 2 GB (64bitová verze)
Pevný disk: 16 GB (32 bitová verze) nebo 20 GB (64bitová verze) volného místa Grafická karta: s podporou Microsoft DirectX 9 a WDDM ovladačů

Tato sestava obsahuje kromě opravy předchozích chyb mírné změny v uživatelském rozhraní, nové sociální aplikace a hlavně možnost zavřít Metro aplikace (z desktopového rozhraní).

Windows 8 Release Preview můžete stáhnout pomocí těchto odkazů:

Windows 8 Release Preview – instalátor s kontrolou kompatibility (5,20 MB)
Windows 8 Release Preview ISO – 32-bitová verze (2,5 GB)
Windows 8 Release Preview ISO – 64bitová verze (3,3 GB)

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru