HardwareZajímavosti

Představený tablet od Microsoftu – Microsoft Surface

I přes neúčast firmy Barnes & Nobble na konferenci Microsoftu jsme se dočkali představení tabletu s názvem Microsoft Surface. Jakou hardwarovou výbavu a příslušenství bude tento přístroj obsahovat?

Microsoft Surface přináší hned několik výhod oproti klasickým tabletům. Jeho tělo bude tvořit 10,6 palcový displej, hardwarová výbava se však bude lišit podle zakoupené verze tabletu. Levnější varianta s hmotností 670 gramů a tloušťkou 9,3 mm bude postaven na platformě ARM, a bude obsahovat 32 nebo 64 GB pamět, WiFi, přední a zadní kameru, Micro HD Video port a sloty pro USB 2.0 a MicroSD kartu. Displej poskytne HD rozlišení 1366 x 768 pixelů. Kvůli použití technologie ARM bude levnější verze poháněná systémem Windows 8 RT.

Dražší verze se odlišuje tloušťkou 13,5 mm, použitým čipem Intel Core i5, 64/128 GB pamětí, integrovanou grafikou Intel HD 4000 s podporou Full HD rozlišení 1920 x 1080 pixelů, operačním systémem Windows 8 Pro a přidaným portem USB 3.0 a MiniDisplay Port . Do uvedení tabletů se však hardwarová specifikace může mírně změnit.

Zatímco Windows 8 bude obsahovat i softwarovou klávesnici, k tabletu Surface bude možné přidat klávesnici Touch Cover o tloušťce 3 mm, která obsahuje i touchpad s funkcí snímání tlaku. V případě nečinnosti můžete tuto klávesnici proměnit na ochranný kryt displeje.

Zatímco zmíněný Touch Cover nebude obsahovat fyzické klávesy (ale jen dotykovou plochu), pokročilejší Type Clover tloušťky 5 mm nabídne i reálné tlačidlá.Pro lidi kterým záleží na vzhledu tabletu jsou obě klávesnice dostupné ve více barevných provedeních. Zatím však není jasné, zda tyto klávesnice budou obsaženy v balení tabletu, nebo si je budou uživatelé kupovat jako volitelné příslušenství.

Jistou součástí tabletu bude výklopný stojánek pro pohodlnější práci v horizontální pozici. Dražší verze tabletu bude obsahovat i dotykový stylus.


Tablet Microsoft Surface příjemně překvapil zejména použitím vlastního hardwaru od Microsoftu, tato strategie se však společnosti nemusí vyplatit. Neznámou prozatím zůstává velikost použité operační paměti, i samotná cena jednotlivých verzí.

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru