Internet

Placené zviditelnění příspěvků a další nové služby na Facebooku

V blízkých týdnech nasadí sociální síť Facebook do ostrého provozu některé nové služby a vylepšení, mimo jiné taky nabídne i placené zobrazení příspěvků v seznamu důležitých příspěvků.
Ačkoliv Facebook oficiálně neoznámil plán spustit tuto službu, podařilo se ji objevit uživateli Whangarei, který původně předpokládal, že se jedná o scam. Po zveřejnění screenshotů však mluvčí Mia Gralick potvrdila, že se jednalo o test nové součásti webu. „Právě testujeme novou funkci na naší stránce. Tento test souvisí s průzkumem, zda uživatelé budou mít zájem o tento způsob sdílení příspěvků s přáteli.“

V současnosti máte možnost filtrovat příspěvky Vašich přátel tak, že zobrazíte pouze tzv. důležité příspěvky, čili změny statusů těch přátel, kterým jste „olajkovali“ více příspěvků. Po novém budete mít možnost zaplatit přibližně 2 dolary (40 korun) zato, že se Váš příspěvek zobrazí v žlutém rámečku všem přátelům bez ohledu na jejich filtrování událostí. Hlavní využití tak tato služba najde v různých fanouškovských skupinách, které ji mohou využívat jako reklamu.

Další novinkou pro skupiny bude možnost sdílet různé soubory až do velikosti 25 MB. Z důvodu bezpečnosti však uživatelé nebudou moci nahrávat spustitelné aplikace, komprimované soubory ani autorsky chráněnou hudbu. V případě, že by se do skupiny navzdory těmto opatřením podařilo nahrát škodlivý soubor, uživatelé budou mít možnost ho nahlásit.

Poslední ze změn představuje automatické vytvoření mailové adresy pro Váš profil. Pokud jste si ji v minulosti nezaložili dobrovolně, v těchto dnech by se Vám v profilu měla zobrazit zpráva o volbě názvu Vaší schránky. Tímto krokem se Facebook s téměř miliardou uživatelů oficiálně stává největším mailovým poskytovatelem na světě.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru