InternetSoftware

Microsoft začne od zítřka vypínat službu Messenger

Logo Live MessengerOd pondělí začne Microsoft s dlouho avizovaným vypínáním serverů svého komunikačního klienta Messenger.

Tuto zprávu zveřejnil Microsoft na oficiálním blogu služby Skype, která v následujících týdnech zcela převezme funkci Messengeru. Vypnutí serverů proběhne v postupných intervalech, už zítra by Messenger neměl být přístupný pro uživatele anglické verze programu. Celý proces bude završen 30. dubna 2013 brazilsko-portugalskou mutací programu, přesto však tento IM klient bude dále dostupný pro čínské uživatele.

Pokud jste uživatelem této služby a dosud jste úspěšně ignorovali mailové zprávy Microsoftu, pokoušející se přesvědčit Vás k přechodu na Skype, máte poslední šanci exportovat svůj účet z jedné služby do druhé. V případě že jste současně uživatelem Skypu i Messengeru, můžete si své účty sloučit do jednoho účtu Microsoft (Microsoft Account), přičemž všechny kontakty z Messengeru budou dále dostupné ve vašem Skype ID.

Pokud jste dosud Skype nepoužívali, jediné co musíte udělat je stáhnout a nainstalovat Skype, a přihlásit se pomocí účtu Microsoft.

Po (téměř) celosvětovém vypnutí služby Messenger se každému, kdo se pokusí přihlásit přes její klienta zobrazí hláška o tom, že Messenger bude v případě pokračování odinstalován a nahrazen Skypem.

Přesto bude možné konto využívat i samostatně pomocí použití klientů Pidgin nebo Trillian, nebo aplikace Zprávy v systému Windows 8. Funkčnost těchto kont ale může být po březnu 2014 omezena, protože v této době končí podpora protokolů XMPP a MSP, které jsou základem Messengeru.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkontrolovat také
Zavřít
Tlačítko zpět nahoru