Hardware

Odhalené hardvérové špecifikácie tabletu Nexus 10

Tento piatok priniesla stránka BriefMobile podrobnosti o tablete Nexus 10, ktorý pripravuje Google spoločne so Samsungom.

Pred dvoma týždňami sme Vás informovali o tom, že Google pripravuje väčšiu verziu svojho sedempalcového tabletu Nexus One. Dnes už sú však známe aj jeho konkrétne špecifikácie, podľa ktorých by sa mal stať momentálne najvýkonnejším Androidovým tabletom na trhu.

„Pod kapotou“ Nexusu 10 nájdeme dvojjadrový procesor Samsung Exynos s frekvenciou 1,7 GHz, 2 GB pamäte RAM, 10,1 palcový displej s rozlíšením 2560 x 1600 pixelov poháňaný grafickým čipom Mali-T604.

Okrem týchto súčastí bude tablet obsahovať prednú kameru, ktorej bude sekundovať zadná s rozlíšením 5 MPx a LED bleskom. Pripojenie na internet či k ostatným zariadeniam bude možné cez Bluetooth 4.0, NFC a Wi-Fi. Základná pamäťová kapacita by mala mať veľkosť 16 GB, povráva sa však aj o možnosti predstavenia viacerých variantov prístroja s rozličnými kapacitami. Podobne ako pri Nexuse 7 bude absentovať slot na Micro SD karty.

Zadná časť Nexusu 10 by malo byť vyrobené z brúseného hliníka, vďaka ktorému je zariadenie veľmi kompaktné a ľahké. Tablet bude poháňaný najnovším operačným systémom Android 4.2 (s kódovým názvom Key Lime Pie).

K predstaveniu najnovšieho prírastku do rodiny zariadení od spoločnosti Google malo dôjsť už zajtra, kvôli obavám z hurikánu Sandy však firma odložila konferenciu na neurčito.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru