HardwareSoftware

Dočkáme se Samsungu Galaxy S3 s alternativním systémem Tizen?

Poté co byla minulý týden vydána alfa verze systému Tizen 2.0, se na internetu objevily zprávy o práci na smartphonu Samsung Galaxy S3 s tímto operačním systémem.

Operační systém Tizen je alternativním operačním systémem, který si klade za cíl konkurovat systému Android na zařízeních jako jsou smartphony, tablety či SmartTV. Tento projekt podporuje více známých společností, jako například Intel či Samsung, který se pravděpodobně chystá na masovější rozšíření systému v letošní „vlajkové lodi“, smartphonu Samsung Galaxy S3.

První zprávy o této verzi smartphonu se objevily poté, co Wi-Fi Alliance schválila certifikaci WiFi pro smartphone s kódovým označením GT-I9300_TIZEN. Pozornému fanouškovi firmy Samsung určitě neušel fakt, že kódový název současného Galaxy S3 je GT-I9300.

Spolu s uvolněním OS Tizen 2.0 alfa bylo vydáno i SDK, které umožňuje práci s jádrem, webovými API a ovladači. Oproti předešlé verzi se dočkal vylepšení funkcí založených na HTML 5 (např. přehrávání titulků videa či ukazatele stavu baterie). V závislosti na aktivitě vývojářů by měly být další novinky představené nejpozději o pár měsíců.

Pokud se vývoj systému neočekávaně nepozastaví, finálního představení Galaxy 3 Tizen bychom se měli dočkat koncem tohoto nebo začátkem příštího roku. Po vydání smartphonu bude rozhodně zajímavé sledovat uchycení tohoto modelu na trhu, zvlášť proto že se jedná o kombinaci oblíbeného a funkcemi nabitého smartphonu a dosud nepříliš známého operačního systému s menším počtem vývojářů a aplikací.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tlačítko zpět nahoru